Sandbergs investerar i ny tillverkningskapacitet

För att öka kapacitet, konkurrenskraft och teknisk förmåga har Sandbergs investerat i en ny svarv i det mindre segmentet. Svarven, en Doosan PUMA 2600 SY, svarvar produkter upp till en diameter 376 mm och till en längd av 760mm. Svarven har stångmatningsinterface, subspindel samt revolver med 24 drivna verktyg och kraftiga boxgejdrar för robust tillverkningsförmåga.

-"Vi märker att våra mindre produkter är hårt konkurrensutsatta varför det är viktigt med moderna och effektiva tillverkningsmetoder för att kunna erbjuda konkurrenskraftig tillverkning. Vår nya PUMA, nummer fem från Doosan, kommer att öka effektiviteten och kvaliteten i vår mindre tillverkning.", säger Johan Svarts VD på Sandbergs.

-"Vår nya svarv har hög automationsgrad med bl.a. möjlighet till stångmatning och automatisk utplockning av produkter utan att behöva öppna dörrarna. Vi ser många möjligheter för kostnadseffektiv tillverkning till vår befintliga och även nya kunder.", säger Drazen Ostojic Produktionschef.

Maskinen kommer att levereras under augusti månad av Duroc Machine Tools och beräknas vara i full drift under slutet av augusti.